Nyttig utstyr til valpen

Bur

Jeg anbefaler å kjøpe et bur som valpen kan lære seg å sove i og bruke på bilturer. Et ferplast atlas 30 eller 40 bur er et greit valg , 30/40 betegner str. på buret .  Til underlag, spesielt til valper og på vinteren, er det fint med et varmeteppen/vetbed som slipper fuktighet igjennom og føles like tørt hele tiden. Ha gjerne en avis under. Dette med tanke på snø som smelter av pelsen og en regnvåt hund som skal hjem fra en deillig tur i marka.  

Soveplass/seng

Det er viktig at valpen har en fast soveplass som er skjermet for litt støy og bevegelser. Der kan den få sove i fred når den har lagt seg. Her finnes det masse på markedet. Sengen Kiera ligger i er av plast. Legg et godt teppe i som lett kan tas ut og vaskes ved behov. Anbefaler ikke flettede kurver, disse vil valpen fort sette tennene i og kan også skade seg på de når det blir tygd på. Silky er gjerne glad i gode lune senger. Eller sofaen som er best .

Bånd

Til halsbånd finnes det masse å velge i, men ønsker du noe som tar vare på pelsen, må du kjøpe et silke halsbånd fra valpen er ca 6 mnd. Hund som Hobby i Trondheim har en str som er 32,5 cm som passer Silkyen perfekt. Dette er som navnet tilsier et halsbånd foret med silkestoff inni . Bruk aldri nylonbånd da dette sliter pelsen rundt halsen tverrt over. Mine hunder går heller aldri i halsbånd inne, bare i valpe stadiet for og venne seg på det. Anbefaler å ha et refleks bånd til mørke kvelder. Mange liker å bruke flexi linje men lær valpen å gå i et fast bånn også. Dette er viktig når flere er ut på tur, sånn at vi har kontroll på hunden vår. Husk å ta med hundeposer på tur og plukk opp etter vår hund . Da blir det mye triveligere for de som kommer etter oss!!!!!!

Shampo

En silky bades som regel en gang i uka eller hver fjortende dag. Da er det viktig med en god shampo og balsam som ikke tørker ut pelsen og huden til hunden. Det finnes mange typer på markedet, Kw mandelolje sjampo er god og gir i fra seg fuktighet til pelsen

Balsam

Som balsam bruker jeg  1#all system sin botanical conditioner . Vann alltid ut sjampo og balsam, bruk ei sprut flaske (ei ketchup flaske for eksempel ) så er det enklere og fordele utover i pelsen. Etter jeg har skylt ut balsam klemmer jeg ut vannet og klemmer pelsen  tørr med en håndduk. 

Pels olje

Så gir jeg pelsen noen dusjer med  KW minklolje  på er områdene som floker litt mere. KW sin minkolje/pelsolje er et fint valg om du vill sette inn pelsen for å ta vare på den til evt utstilling. Eller når den er på sitt verste flokestadige når valpepelsen byttes ut til voksen pels. Puttes på ei spray flaske for en jevnere fordeling , has gjerne i en fuktig pels . Da er pelsen enklere og børste ut etterpå.

Børste spray

En silke pels skal aldri børstes når den er tørr.Spray gjerne på en balsamspary som hjelper å løsne på evt floker. Det finnes flere gode sprayer som kan brukes til dette: MATT-X fra artero, Ice on Ice fra Chris Christensen,  Wow Detangler fra Laser lite, OMG fra Plush Puppy og K9 Nano mist.
Her kan man også bruke ei spray flaske med vann i blandet litt balsam.

Børster

En god børste er ikke for hard og ikke for spiss i tinnene så den riper i huden til hunden. Til utbørsting av floker anbefaler jeg ei naturhårsbørste med plastinner i og /eller en flexi karde. En vanlig børste bruker jeg til å børste pelsen på plass, lage midtskill med "smøre" børsten fra KW er her et mykt og godt valg.

Rullekam

Kam som har to forskjellige sider med tetthet mellom taggene eller en r ullekam   er å anbefale. Dette til å få løst opp floker med og til å gå igjennom pelsen for sjekk at den er helt floke fri. I kammer bruker jeg selv hel støpte fra Greyhound, disse tåler litt mere. Men Phaganini har også gode kammer med anistatisk belegg på.

Mars Coat King

For de som ønsker å holde hunden sin jamt kort hele tiden men ikke klipt ned , kan man benytte seg av en coat king. Med denne børster bare  hunden på de områdene man ønsker og tynne ut, coat kingen vil kutte av pelsen og gradere den. For at dette skal virke på en silky pels må man bruke den som er fin tinnet. Dette skal ikke brukes på en utstillingspels.....

Saks

Med en effileringssaks og ei litt butt saks kommer du langet med stell av pels på hale, poter,ører og ved øyne.

Klotang

Klotang må man ha, anbefaler Millers klotang. Den har et gost stål og holder seg bra lenge. Er også veldig kjekt å ha en liten  boks med blodstopp om man skulle være uheldig å klippe litt for langt inn. Valpene bør man trene med og ta heller litt om gangen enn for mye til og starte med. Jeg anbefaler ca 1 gang i uka eller hver 14 dag i allefall. Gjør alltid ferdig det du har startet på . Jeg legger valpene på rygg i fanget mitt og koser litt så de slapper av når jeg starter på.